SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • Dieta redukcyjna do oceny, 67kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jak wyżej Flex zaznaczył - oblicz raz jeszcze zapotrzebowanie, bo to co przedstawiasz, to głodowe ilości, nieadekwatne do młodego, dojrzewającego i aktywnego faceta. Waż produkty przed obróbką termiczną, czyli suchą kaszę, surowe mięcho itd. Samą pierś z kurczaka jadasz? Czerp białko z innych produktów [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 1263 Data: 2017-04-14 20:43:07 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ważenie produktów

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Nie wiem kto mówi PO, ale jeżeli tak mówi to nie wierz w to. Każdy produkt ważysz przed obróbką termiczną. Używaj wyszukiwarki następnym razem.

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 1937 Data: 2014-03-23 11:13:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ważymy przed obróbką termiczną. 100g ryżu po ugotowaniu waży np 250g. Ryż nabiera wody, zwiększa swoją objętość i zarówno wagę. Co do kurczaka podobnie, z tymże jego kaloryczność w podanym przez ciebie przypadku wzrosła przez smażenie, pewnie w głębokim oleju.

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1071 Data: 2012-08-13 13:17:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jaka przyswajalność bialka od jajek ;]

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Tekst zrozumiałem doskonale.Pojawia się zawsze gdy jest rozmowa na temat jajek.W KiF-ie z marca 2005 jest artykuł dr.Petra Forta.Autor nawet mówi o przyswajalności jajek,że im dłuższa obróbka termiczna tym gorsza przyswajalność.Poczytaj też plan treningowy Wodyna.Na pierwszej stronie jest jego dieta.Pozdrawiam.

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 4704 Data: 2008-12-13 11:43:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na masę do oceny.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Podawaj gramaturę ryżu, kurczaka, płatków PRZED OBRÓBKĄ TERMICZNĄ!!! Wtedy Ci pomogę.

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 993 Data: 2015-06-30 19:42:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Początki..

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    W każdym posiłku powinno się zawierać pełnowartośćiowe białko (białko jajka, kurczak, indyk,ryba bla bla bla). W śniadaniu takiego nie ma, mleko nie jest odpowiednim źródłem białka.Najlepiej zrób sobie placki owsiane (przepis w szukajce znajdziesz) albo usmaż sobie omleta z tymi płatkami owsianymi (mnie to osobiście nie wchodzi no ale może tobie [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1047 Data: 2010-05-03 12:56:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • TO JAK TO JEST Z TĄ RYBĄ???

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wszystko ważysz przed obróbka termiczną i wartości odnosisz to tej wagi

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1728 Data: 2007-03-13 14:52:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta-pytania

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Witam. Podaję na dole zrzut z moim dniem i mam pare pytań. 1. Czy płatki owsiane policzone są w niej przed gotowaniem czy po. Zacząłem jeść 50g gotowanych i nie wiem czy tu nie chodzi o taką wagę przed gotowaniem. Podobnie jak z ryżem czy kaszą. 2. Czy nie za dużo węglowodanów dla mnie. 17lat,73kg,183cm. Zapotrzebowanie wyszło na kalkulatorze [...]

    Odpowiedzi: 21 Ilość wyświetleń: 2706 Data: 2015-09-05 21:09:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ważenie mięsa przed czy po smażeniu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    j\w ograniczaj smażenie na oleju tym bardziej w panierce jesli juz odpuść paniere i smaż normalne wtedy mniej wsiąknie a smak pozostanie praktycznie taki sam. aha i wazymy przed obrobką termiczną bo z miesa wyparuje woda ale b\w\t pozostaną bez zmian. Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2012-01-30 17:20:46 Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 5636 Data: 2012-01-30 17:18:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na mase dla ektomorfika

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    *podałaś. Sosy wywal, jajecznica na maśle to czyjś gotowiec wrzuć w bilans ilość jaj i masłą na jakim smażysz, to samo z filetem - wrzucasz ilość mięsa i tłuszczu na jakim smażysz, to samo z omletem . Popraw to. Bo nie wiesz ile autor tego dania miał na myśli pisząc "masło" Wazysz przed obróbką termiczną. Nie wrzucaj samego serka [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 711 Data: 2016-09-13 17:53:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja, pomoc i pytania

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wahania wagi w zakresie 1kg to rzecz naturalna. Głównie przez metabolizm wody w organizmie. Raz wypijesz więcej, raz mniej. Ot cała tajemnica. Spróbuj redukować. Jak waga będzie leciała słabo/stagnacja wpadnie, to odcinasz następne 10%. Wzdęcia może powodować wiele czynników. Agresywna, nieodpowiednia obróbka termiczna (szybkie smażenie), warzywa [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 1314 Data: 2016-09-09 19:58:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Białko do obniżenia. Wystarczy około 160g by tego mięsa/ ryby na talerzu coś się znalazło. Gajner jest dla mnie zbędny. Pieczywo też bym ograniczyła, masz wiele ciekawszych węglowodanów : http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html Ryżbiały wymieniaj częściej na basmatii, parabolied, czy jaśminowy. Szynki sklepowe [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 1411 Data: 2017-02-06 11:51:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak koleżanka wyżej. Zdecydowanie należy wliczać użyty produkt np: 5-10g oleju kokosowego do bilansu dziennego. Ważysz składniki przed obróbką termiczną. W tym dziale zajmujemy się problematyką żywienia. http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 2740 Data: 2016-11-22 16:08:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    1. wpisuj produkty przed obróbką termiczną 2. wywal margarynę daj masło 3. Posiłki powinny zawierać zarówno węglowodany, białka jak i tłuszcze Dużo nauki przed Tobą Polecam http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_PIERWSZA_REDUKCJA__PRZYGOTOWANIE_DO_DIETY%2E-t681908.html

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 620 Data: 2016-01-02 09:06:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta 175 cm 75 kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    A ten ser Królewski może być w diecie? ser żółty nie jest zły, tylko z umiarem i tylko i wyłącznie ten lepszej jakości, a nie jakieś tam goudy na promocji za 15zł / kilo Wilk1994 - stary, zrobienie żarcia na cały dzień (4000 kcal) zajmuje mi 45 minut. nie widzę problemu by wstać o 45 min wcześniej niż normalnie, zrobić żarcia, popakować do pudełek [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 4136 Data: 2014-10-02 21:43:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • co zjesc przed startem

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    wszytsko ważysz przed obróbką termiczną jeśli o to Ci chodzi. Jakiego konkretnie masz batona?

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1091 Data: 2012-03-05 15:23:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • weglowodany w odrzywkach

    Post
    Odżywki i suplementy

    a czemu podwyzsza ? przeciez nie jest to obrobka termiczna

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 3003 Data: 2009-08-16 12:18:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Słynny placek na śniadanie...

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    A propos IG produktów roślinnych po obróbce pozwolę sobie zacytować Marka C. " Praktyczne uwagi dodatkowe Należy uwzględnić, że długotrwała obróbka termiczna większości produktów pochodzenia roślinnego (zarówno warzyw, owoców, jak i makaronów, ryżu, ziemniaków)doprowadza do znacznego podwyższenia ich IG. Powyższe zjawisko wynika z faktu, że [...]

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 3821 Data: 2008-04-10 22:54:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny ;)

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Skoro juz poprawione, to od siebie dodam tylko, ze jak widze, ze osoba nawet bez obliczonego BTW wpisuje 200 g ryzu na jeden posilek, to wazy go po ugotowaniu. Wszystkie produkty waz przed obrobka termiczna. PS Zastanawiam sie, czemu niektorzy w identyczny sposob poprawiaja poprawione juz diety.

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 1638 Data: 2008-08-28 12:32:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Choroba a redukcja

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jeśli jesteś na redukcji, to w czasie choroby warto podbić kalorie do bilansu zerowego, żeby organizm miał siłę dow alki z chorobą/ Na masie nic nie zmieniaj, ewentualnie jedz tyle na ile apetyt pzwala. W kilka dni nie robi sie formy i też sie jej nie traci. Nie wyobrażam sobie odżywki na ciepło, bo w ogóle nie lubię ich smaku, ale spokojnie można [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 3023 Data: 2017-05-08 07:24:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)