Jak wyżej Flex zaznaczył - oblicz raz jeszcze zapotrzebowanie, bo to co przedstawiasz, to głodowe ilości, nieadekwatne do młodego, dojrzewającego i aktywnego faceta. Waż produkty przed obróbką termiczną, czyli suchą kaszę, surowe mięcho itd. Samą pierś z kurczaka jadasz? Czerp białko z innych produktów [...]
Ważymy przed obróbką termiczną. 100g ryżu po ugotowaniu waży np 250g. Ryż nabiera wody, zwiększa swoją objętość i zarówno wagę. Co do kurczaka podobnie, z tymże jego kaloryczność w podanym przez ciebie przypadku wzrosła przez smażenie, pewnie w głębokim oleju.
Tekst zrozumiałem doskonale.Pojawia się zawsze gdy jest rozmowa na temat jajek.W KiF-ie z marca 2005 jest artykuł dr.Petra Forta.Autor nawet mówi o przyswajalności jajek,że im dłuższa obróbka termiczna tym gorsza przyswajalność.Poczytaj też plan treningowy Wodyna.Na pierwszej stronie jest jego dieta.Pozdrawiam.
W każdym posiłku powinno się zawierać pełnowartośćiowe białko (białko jajka, kurczak, indyk,ryba bla bla bla). W śniadaniu takiego nie ma, mleko nie jest odpowiednim źródłem białka.Najlepiej zrób sobie placki owsiane (przepis w szukajce znajdziesz) albo usmaż sobie omleta z tymi płatkami owsianymi (mnie to osobiście nie wchodzi no ale może tobie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam. Podaję na dole zrzut z moim dniem i mam pare pytań. 1. Czy płatki owsiane policzone są w niej przed gotowaniem czy po. Zacząłem jeść 50g gotowanych i nie wiem czy tu nie chodzi o taką wagę przed gotowaniem. Podobnie jak z ryżem czy kaszą. 2. Czy nie za dużo węglowodanów dla mnie. 17lat,73kg,183cm. Zapotrzebowanie wyszło na kalkulatorze [...]
j\w ograniczaj smażenie na oleju tym bardziej w panierce jesli juz odpuść paniere i smaż normalne wtedy mniej wsiąknie a smak pozostanie praktycznie taki sam. aha i wazymy przed obrobką termiczną bo z miesa wyparuje woda ale b\w\t pozostaną bez zmian. Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2012-01-30 17:20:46 Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu [...]
*podałaś. Sosy wywal, jajecznica na maśle to czyjś gotowiec wrzuć w bilans ilość jaj i masłą na jakim smażysz, to samo z filetem - wrzucasz ilość mięsa i tłuszczu na jakim smażysz, to samo z omletem . Popraw to. Bo nie wiesz ile autor tego dania miał na myśli pisząc "masło" Wazysz przed obróbką termiczną. Nie wrzucaj samego serka [...]
Wahania wagi w zakresie 1kg to rzecz naturalna. Głównie przez metabolizm wody w organizmie. Raz wypijesz więcej, raz mniej. Ot cała tajemnica. Spróbuj redukować. Jak waga będzie leciała słabo/stagnacja wpadnie, to odcinasz następne 10%. Wzdęcia może powodować wiele czynników. Agresywna, nieodpowiednia obróbka termiczna (szybkie smażenie), warzywa [...]
Białko do obniżenia. Wystarczy około 160g by tego mięsa/ ryby na talerzu coś się znalazło. Gajner jest dla mnie zbędny. Pieczywo też bym ograniczyła, masz wiele ciekawszych węglowodanów : http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html Ryżbiały wymieniaj częściej na basmatii, parabolied, czy jaśminowy. Szynki sklepowe [...]
Jak koleżanka wyżej. Zdecydowanie należy wliczać użyty produkt np: 5-10g oleju kokosowego do bilansu dziennego. Ważysz składniki przed obróbką termiczną. W tym dziale zajmujemy się problematyką żywienia. http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. wpisuj produkty przed obróbką termiczną 2. wywal margarynę daj masło 3. Posiłki powinny zawierać zarówno węglowodany, białka jak i tłuszcze Dużo nauki przed Tobą Polecam http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_PIERWSZA_REDUKCJA__PRZYGOTOWANIE_DO_DIETY%2E-t681908.html
A ten ser Królewski może być w diecie? ser żółty nie jest zły, tylko z umiarem i tylko i wyłącznie ten lepszej jakości, a nie jakieś tam goudy na promocji za 15zł / kilo Wilk1994 - stary, zrobienie żarcia na cały dzień (4000 kcal) zajmuje mi 45 minut. nie widzę problemu by wstać o 45 min wcześniej niż normalnie, zrobić żarcia, popakować do pudełek [...]
A propos IG produktów roślinnych po obróbce pozwolę sobie zacytować Marka C. " Praktyczne uwagi dodatkowe Należy uwzględnić, że długotrwała obróbka termiczna większości produktów pochodzenia roślinnego (zarówno warzyw, owoców, jak i makaronów, ryżu, ziemniaków)doprowadza do znacznego podwyższenia ich IG. Powyższe zjawisko wynika z faktu, że [...]
Skoro juz poprawione, to od siebie dodam tylko, ze jak widze, ze osoba nawet bez obliczonego BTW wpisuje 200 g ryzu na jeden posilek, to wazy go po ugotowaniu. Wszystkie produkty waz przed obrobka termiczna. PS Zastanawiam sie, czemu niektorzy w identyczny sposob poprawiaja poprawione juz diety.
Jeśli jesteś na redukcji, to w czasie choroby warto podbić kalorie do bilansu zerowego, żeby organizm miał siłę dow alki z chorobą/ Na masie nic nie zmieniaj, ewentualnie jedz tyle na ile apetyt pzwala. W kilka dni nie robi sie formy i też sie jej nie traci. Nie wyobrażam sobie odżywki na ciepło, bo w ogóle nie lubię ich smaku, ale spokojnie można [...]